divendres, 24 de maig de 2013

El sòl públic per a l’escola pública, també a Torrent

El passat dijous 16 de maig es va publicar al DOCV l’acord municipal de l’Ajuntament de Torrent pel qual s’aprova cedir un solar de titularitat pública per a la construcció d’una escola concertada. Aquesta cessió entra dins la proposta que l’administració educativa ha anomenat Centres d’Iniciativa Social (CIS).


Ací teniu l’enllaç de la publicació en el DOCV
Aquesta informació ha estat compartida a la Plataforma per l’Ensenyament Públic de Torrent, en la reunió de la qual es va comentar que, a més a més, “l’Ajuntament es compromet a procedir, a costa seu, a l’eliminació de qualsevol obstacle que puga impedir o dificultar l’execució del projecte previst, així com a dotar al terreny de la urbanització necessària perquè el mateix adquirisca la condició de solar”.
Front aquesta iniciativa la Plataforma va acordar:
Iniciar una campanya de recollida de signatures que estarà basada en tres aspectes:
És il·legal. Per no haver consultat al Consell Escolar Municipal, Decret Legislatiu de 16 de gener de 1989, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual és aprovat el Text Refós de la Llei de Consells Escolars de la Comunitat Valenciana.
És innecessària. Torrent ja té places escolars disponibles a l’ensenyament obligatori, el que necessita és la desaparició dels barracons i la remodelació i adequació dels centres a les necessitats actuals.
És un exemple de malbaratar els diners públics. La cessió de terrenys públics per a què certes empreses pugen fer negocis a canvi del compromís de mantenir la concertació de les unitats per un període de 75 anys representa un malbaratament de diners d’una manera escandalosa. Obrirem un nou centre privat i tancarem unitats en els públics.

Aquestes signatures es poden recollir a través de la xarxa:


Hi hauran diverses concentracions i també es pararà taula en alguns llocs de Torrent per recollir signatures.
Podeu consultar aquestes convocatòries i descarregar-vos el full de signatures al nostre grup de facebook:
Si imprimiu el full de signatures, podeu lliurar-lo al delegat o delegada de la FE CCOO PV al vostre centre per que li el passem a la Plataforma de Torrent
Si no els aturem, no s’aturaran
Aturem la LOMCE
El nostre sòl per a la nostra escola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada