dilluns, 21 d’octubre de 2013

La ciutadania que lluita és la que educa #Vaga24O


Companyes i companys:

El proper dijous 24 d'octubre un gran nombre d'organitzacions socials i els sindicats relacionats amb l'àmbit educatiu hem convocat vaga. L'anomnem educativa perquè estan cridats a secundar-la, amb l'atur laboral, amb la no assistència a classe, amb el recolzament en les manifestacions, tota la comunitat educativa de tot l'estat i de tots els nivells de l'ensenyament; però també perquè defensem que amb la mobilització i amb la defensa dels drets fonamentals també ens eduquem els ciutadans i ciutadanes.

Aquesta vaga és contra la política econòmica consistent a retallar inversió pública per a atallar el dèficit i contra les contrareformes educatives que els governs de tall neoliberal i ultra-conservador ens volen imposar.

Afrontem un gravíssim problema: s'està duent a terme un atac contra l'Estat de Benestar, contra el petit avanç que vam poder conquistar aquests anys enrere. És un intent sense miraments, però amb terminis i estratègies definides per a desmuntar el model d'escola que tenim fins a aquests moments. L'escola que va partir d'un consens social molt ampli, del consens que va fer possible la construcció d'un estat de dret a partir d'un país que només era la caserna i el "pazo" d'uns pocs. Una escola que proposa la integració, l'educació en valors i drets humans i la igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania. La LOMCE pot arribar a ser llei, però serà solament dels elements més conservadors i amb el rebuig frontal de la comunitat educativa i de tots els sindicats docents.

A la vaga del 24 d'octubre, estem convocades totes les persones que treballen en tots els centres educatius, des d'educació infantil fins a la universitat, docents o no docents, col·lectius del guix, o del menjador o de les persones que treballen d'educadors, de manteniment, o de suport als centres. Perquè la política de retallades afecta a tots i totes amb els disminució de les beques universitàries, l'augment de les taxes, l'eliminació universal de les ajudes de llibres, la disminució de les ajudes de menjador i de transport, l'asfíxia financera de la universitat i, sobretot, amb l'intent de convertir l'educació en un producte de consum i un signe de distinció i classificació social.

En aquesta vaga, a més, és necessària la participació de totes i tots nosaltres perquè una educació integradora, igualitària i compensadora de desigualtats és l'única base sobre la qual es pot construir una societat justa i de dret i perquè per a superar aquesta crisi econòmica i financera necessitem més i millor educació.

Per l'educació, pels drets de la ciutadania, per un món millor i més just,el dijous deixarem el nostre treball i ens sumarem a les mobilitzacions en suport a totes les persones que segueixen creient i treballant per l'educació.
A la vaga, companyes i companys, i a la manifestació, per a aconseguir més i millor educació per a tota la ciutadania!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada