dijous, 19 de desembre de 2013

L'arranjament escolar a la ciutat de València: un mal arreglo

Urgent: cal presentar les al·legacions fins al dia 26 de desembre

El que cal fer primer és avisar: cal presentar les al·legacions a l'ajust escolar de la ciutat de València abans del dia 26 de desembre.
Aquestes al·legacions es poden trametre a qualsevol organització que té representació al Consell Escolar Municipal o directament a l'Ajuntament.
El president del Consell Escolar Municipal i regidor d'educació a l'Ajuntament, pel PP, no ha convocat cap reunió del Consell i mostra així la seua voluntat política de convertir aquest lloc de participació de la comunitat educativa de la ciutat de València en una simple finestreta administrativa.
És cert que el termini donat per la Direcció General de Centres i Personal Docent és fins al 2 de gener, però també ho és que aquest termini ha estat denunciat sindicalment i que l'administració admet que no tancaran recepció d'al·legacions fins al 10 de gener.

Donada aquesta situació des de la FE CCOO PV estem treballant per aconseguir d'una banda, que tots els centres del Cap i Casal s'assabenten d'aquesta situació i presenten dins del termini marcat les seues al·legacions; i de l'altra, sol·licitar al President del Consell Escolar que convoque una reunió per valorar i presentar aquestes al·legacions abans del 10 de gener. El Consell té dret a posicionar-se, aportar la seua valoració i ha de permitir participar a les organitzacions que en formem part.

Anàlisi de les repercussions de l'ajust escolar 2014/15

Els efectes de l'arranjament escolar per al curs vinent a la capital del País Valencià sembla que confirmen, ben a les clares, els temors i les denúncies fetes per CCOO PV al Consell Escolar sobre els efectes de l'anomenat "districte únic" que a la pràctica ha consistit en reduir fins a quatre el nombre de districtes d'escolarització al municipi.
Estem convençuts que si s'haguessin mantingut les 19 zones d'escolarització anteriors no s'hi hagués produït una disminució tan dràstica al nombre d'unitats i que, per tant, aquesta filosofia del districte únic servirà per obligar a la ciutadania a desplaçar-se allà on l'administració vulga oferir places escolars i no per augmentar la capacitat d'elecció de la comunitat educativa.

Els números canten i per al curs vinent a la ciutat del Túria hi haurà 23 centres afectats per alguna disminució i un total de 24 unitats menys a educació infantil i primària.
D'aquests centres, cinc d'ells entren en perill d'extinció, ja que són centres que tenen actualment 3 unitats d'educació infantil, és a dir una línia, i en perdre una unitat és d'esperar que en tres anys perden tota la línia d'educació infantil.
Els centres que entren en perill de perdre la possibilitat de prestar atenció a l'educació infantil són:
CEIP Ballester Fandos
CEIP L'amistat
CEIP San Fernando
CEIP Sara Fernández
CEIP Forn d'Alcedo

Documentació i procés d'al·legacions

Disposeu de tota la documentació relativa a la proposta d'arranjament per al curs 2014/15 i el procés d'al·legacions al nostre web:
http://www.pv.ccoo.es/ensenanzapv/Arees:SOM_educacio,_SOM_ciutadania:Consells_Escolars_Municipals:543896--Ajust_o_arranjament_escolar_2014Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada