divendres, 4 de juliol de 2014

La participació educativa per aconseguir més i millor educació

Xarxa de centres democràtics

Moltes i molts de nosaltres formem part de la comunitat educativa del nostre País: som alumnes, pares, mares, tutores, tutors d’alumnes, professorat, educadors, etc. I per tant estem patint directament l’agressió de la pèrdua del dret a l’educació que suposen les retallades en inversió pública i la implantació de la LOMCE.
Per resistir front a eixe atac difonem i col·laborem amb la campanya de #ResistènciaLOMCE de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic per construir una xarxa de centres de qualitat democràtica.
L'objectiu d'aquest projecte és construir una educació integradora, laica, en valencià, de qualitat i participativa que garantisca l’accés a l’educació de la classe treballadora.

Per aconseguir-ho us demanem col·laboració  i que als foros de pariticipació educativa als quals hi estigueu  – AMPA, Consell Escolar, Claustre, Assemblea de treballadores i treballadors del món educatiu o qualsevol altre – aproveu l’adhesió al manifest de la xarxa de centres democràtics.
[manifest i adhesions, punxant aquí]

Accions en defensa de l’educació

La plataforma en defensa de l’ensenyament públic també convoca accions per a l’inici de curs, a les quals es podeu sumar des del vostre centre educatiu: murals, actuacions musicals, concentracions i visites als centres educatius.

També construirem més i millor educació si us sumeu a alguna o vàries d’aquestes accions i ens informeu per poder compartir-ho i difondre-ho.
[més informació, punxant aquí]

Advertència sobre manipulació educativa

El nostre treball, és a favor de la defensa dels drets de la classe treballadora i de la mobilització unitària de la comunitat educativa per aturar els efectes de les retallades i de la LOMCE.
Malauradament hi altres organitzacions sindicals que no actuen de la mateixa manera i estam utilitzant la seua participació en plataformes i coordinadores per realitzar accions de caire partidista i que divideixen la comunitat educativa.
Us informem en concret, que la suposada “trobada de plataformes” organitzada per al 5 de juliol i la proposta d’“acampada” per a meitat de juliol no compten amb el consens de la comunitat educativa i que poden convertir-se, en conseqüència, en una simple acció propagandística d’unes determinades sigles.
Entenem que no podem donar suport a aquest tipus d’accions perquè trenquen el consens educatiu i perquè les convocaròries no són honestes, però principalment perquè en aquestos moments les accions unitàries són més necessàries que mai i la mobilització ciutadana sols és efectiva des d’aquesta unitat.
UNIDES I UNITS SOM MÉS FORTES I FORTS
#ResistènciaLOMCE
#RecuperemDrets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada