dimarts, 9 de setembre de 2014

L'educació, la ciutadania i el sindicat comencem el curs "calentets"

La presa de la Consellera d'Educació, Maria José Català, per inciar el curs i ser la primera de la classe en implantar la LOMCE de tot l'Estat ha fet que la pujada de temperatura, literalment i metafòrica, de les aules haja impedit iniciar el curs amb normalitat.
Inici de curs alternatiu al CEIP Ramiro Jover
La Plataforma per l'Ensenyament Públic va sol·licitar el dia dos una sol·licitud d'entrevista amb la Consellera per expressar la nostra demanda de que #CapEscolaEsTanca i perquè diguem #NOalaLOMCE i encara estem esperant resposta. Eixa mateixa vesprada vam realitzar una inauguracio alternativa de curs al CEIP Ramiro Jover - un dels centres amenaçats de supressió d'una línia, que finalment ha conseguit allunyar aquesta amenaça - per deixar clara la postura de resistència a la LOMCE i la concepció de xarxa de centres democràtics que vol la comunitat educativa.
La policía "dóna la benvinguda" als pares i mares del CEIP Cremona per desnonar-los
El dia tres, solament iniciar el curs, diversos centres educatius ja van manifestar el seu rebuig a la forma en la qual s'ha iniciat aquest curs:
- El CEIP Cremona, amb la seua demanda de què no es tanque l'escola i no es separen els germans.
- El CEIP Emilio Lluch de Nàquera, amb la demanda que es construisca el nou centre ja.
- El CEIP Ballester Fandos, amb la demanda de que no es tanque aquesta escola.
Al CEIP Ballester Fandos defensem que #CapEscolaEsTanca
La protesta ha pujat d'intensitat en comprovar el professorat que a les aules la temperatura sobrepasava els 30º C i per tant estava ben per sobre del màxim permés legalment (27º C). La precipitació imposada per l'administració educativa valenciana ha impedit que els centres planificàren activitats i buscàren estratègies per evitar aquesta situació dolenta per a la salut d'alumnat i professorat.
A l'IES Massamagrell lluitant contra les altes temperatures
RECOMANACIONS de la FE CCOO PV davant les altes temperatures a les aules
Un cop més el compromís i la implicació de tota la comunitat educativa ha solventat el problema, però també la capacitat d'organització de totes i tots plegats ha deixat palés que iniciar el curs precipitadament i sense escoltar la comunitat educativa és dolent per a la salut educativa de la societat.


Cal afegir a aquestos problemes al País Valencià, la confirmació que el govern central pretén reduir la inversió educativa baixant del 5'1% delPIB al 3'9% a més de mantenir la seua imposició de la LOMCE. Per aquestos motius, les organtizacions socials d'àmbit estatal criden a mantenir una tardor calenta per obligar el govern a eixir de la mala sendera en la qual s'ha estacat amb la seua política d'impossicions i involucions educatives.

Ni la calor, ni la LOMCE, ni els atacs al dret a l'educació ens aturaran: RECUPEREM EL FUTUR!

Si voleu veure més imatges de l'inici de curs, punxeu AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada