dilluns, 3 de novembre de 2014

Participació per recuperar el futur

El lema que hem escollit a la FE CCOO PV per aquest curs 2014-15 és RECUPEREM EL FUTUR donat que hem vist com la mobilització i la negociació col·lectiva ens han portat a recuperar drets a l'educació valenciana, però la imposició de la política de retallades per part del Partit Popular limita encara molt els nostres drets laborals i el dret a l'educació.
Per això pensem que el futur pot ser nostre, que el podem recuperar i pensem també que recuperar-lo cal l'organització de la força que treballadores i treballadors tenim per transformar la societat.

Aquest curs és també moment d'eleccions sindicals i aquestes seran el proper 4 de desembre pel que fa a l'ensenyament públic. Les eleccions sindicals són crucials en el nostre model de representativitat sindical ja que la negociació i la capacitat de elaborar propostes, mobilitzar i informar depenen directament de la elecció de les treballadores i treballadors. Val a dir, a més a més, que front a l'atac de les polítiques neoliberals i els intents de mercantilització de l'educació cal recuperar i enfortir el crèdit i la legitimitat de les organitzacions sindicals i per a assolir-ho necessitem que la participació siga màxima.
Entenem que els cinc sindicats presents a la mesa sectorial de l'ensenyament públic del País Valencià hauriem de perseguir units aquest mateix objectiu, però sembla que l'afany de guanyar quota de representativitat per part d'algunes sigles està molt per damunt de la prioritat d'aconseguir el màxim de legitimitat sindical i basen la seua estratègia electoral en acusar o difamar directament a les altres organitzacions.
Aquesta forma d'intentar guanyar eleccions mitjançant l'atac als altres mentre un mateix no aconsegueix cap avanç, l'hem vista prou a sovint en el paper que cada sindicat ha estat jugant en la mobilització i en la negociació dels darrers dos anys; però ara s'ha fet especialment palesa a l'hora de preparar la normativa i l'organització d'aquestes eleccions. Dos moments ens semblen especialment importants:
I) STEPV i ANPE tanquen un pacte d'esquenes als altres tres sindicats i tenen la poca vergonya de defensar que era per millorar la participació bassant-se en que volien una mesa electoral a cada centre educatiu. Aquesta és falsa preocupació per la participació, en primer lloc perquè ja sabem que el nombre de meses electorals no millora la participació [veure Desmontando mentiras sobre las mesas electorales] i, en segon lloc, perquè un acord electoral entre dues de les sigles d'amagat respecte de les altres tres no sembla gens altruista.
II) L'administració proposa un horari de votació de 10.30 fins a 19.30 i la possibilitat d'organitzar torns per a poder acudir a votar. La FE CCOO PV valorem que aquest horari, en tot semblant o millor que a la resta de sectors laborals, és suficient per exercir el dret al vot i afavoreix la col·laboració entre tota la comunitat educativa. l'STEPV es dedica a repartir gomets de premi o càstig a les altres organitzacions i acusar a la FE CCOO PV d'entorpir la participació democràtica.

Votar el proper 4 de desembre és clau per a recuperar els nostres drets laborals i educatius. També per mantenir fortes les organitzacions de la classse treballadora front a les organitzacions de la classe empresarial i dominant. Votem a les eleccions sindicals, recuperem el futur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada