dimecres, 3 de desembre de 2014

Reflexions sobre el dret a vot en les eleccions sindicalsAniré a votar demà, dijous, 4 de desembre


Hui és jornada de reflexió sobre les eleccions sindicals a l’ensenyament públic no universitari del País Valencià. Demà serà el dia d’anar a votar.
Al nostre País, els convenis col·lectius i les condicions laborals en ells reflectides són d’abast universal, és a dir que s’apliquen a totes les treballadores i treballadors indistintament que se sumen a la mobilització o no, s’afilien o no i que voten o no.
La força de les organitzacions sindicals per a aconseguir aquestes millores en la negociació col·lectiva en canvi, sí que depèn de quanta gent secunda les mobilitzacions, quantes persones s’afilien a la seua organització i quanta gent acudeix a votar en les eleccions sindicals.
Per això, per a que quan l’administració educativa plantege les negociacions - o fins i tot per a que decidisca plantejar-les - es trobe davant interlocutors legítims i forts cal que la participació en les eleccions sindicals siga ben nombrosa. Votar és una forma de mobilitzar-se, de pressionar, que dura 4 anys. Les organitzacions recolzades pel vot no necessitaran demostrar la seua força cada vegada que s'asseguen a negociar.
Jo hi aniré a votar, vosaltres també podeu. Així que votem demà, demostrem la nostra força, recuperem el futur.
 


Vull expressar a més que el meu vot anirà sens dubte cap a una organització sindical de classe i compromesa en la defensa del dret a l’educació.
Front a forces sindicals on la identitat grupal pesa més que l’efectivitat de les seues propostes, front a la defensa corporativa que enfronta interessos contraposats de persones de la mateixa classe treballadora, front a l’immobilisme davant els atacs a l’educació pública, front al sindicalisme de la propaganda sense avanços reals; optaré per un model sindical basat en la mobilització y la negociació. La primera sense la segona es estèril, y la negociació sense mobilització ens faria deutors de les concessions de l’administració.
Ningú no ens regala res i tampoc la recuperació de drets salarials i laborals ha caigut del cel ni tombarem la LOMCE i les polítiques neoliberals sense treball, mobilització i força sindical.
Per això demà mostraré el meu suport a la lluita educativa de la classe treballadora, per això demà contribuiré amb un xicotet esforç a recuperar el futur i per això us anime a que entre totes i tots #Recuperemelfutur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada