dimarts, 24 de febrer de 2015

La participació com a eina de lluita sindical

Consulta sobre propostes de millora per al professorat interí

Davant la necessària constitució d’un nou govern a partir del resultat de les eleccions autonòmiques del mes de maig i davant la possibilitat – esperada, desitjada i treballada – de que aquest nou govern supose un canvi en la política educativa i també en la inversió pública, des de la FE CCOO PV estem treballant per a que aquest canvi siga el més efectiu i possible per tal de recuperar allò que les retallades neoliberals i neoconservadores ens han anat llevant i també per construir l’educació que volem.
La recuperació i les millores han de suposar també, d’acord amb el nostre model sindical, la negociació de nous acords relatius al model educatiu i a les relacions laborals.

Des de l’educació pública hem signat acords que recuperaven part dels drets retallats com els que afecten al cobrament dels sexennis o a una part de la paga extraordinària espoliada al 2012; hem signat l’acord del professorat interí de 2013 que defensava el col·lectiu de l’amenaça de destrucció de les borses de treball i hi ha àmbits en els quals queda molta feina per fer i drets que recuperar o millorar com en el cas de les hores lectives, les plantilles, l’oferta d’ocupació pública, etc.
Sobre tots aquestos temes volem consultar a les persones que treballem a l’educació i hem començat per demanar al professorat interí quines serien les principals línies d’un nou acord assolit amb un nou govern.
Per fer possible aquesta participació hem traslladat a la nostra afiliació un qüestionari [podeu conèixer les preguntes clicant aquí], que després es treballarà en assemblees obertes.

El nostre convenciment de que la nostra força i tasca negociadora va servir per aturar l’atac de l’Administració amb la intenció de destruir qualsevol continuïtat a les borses de treball s’ha vist reforçat amb la imposició d’eixe model a altres comunitats autònomes i amb la petició de l’únic sindicat no signant de l’Acord de 3 d’abril de 2013 de què no el denunciem ja que l’Administració no té voluntat de millorar-lo sinó d’imposar el decretàs anunciat si se’ls presenta l’oportunitat.
Aquesta situació solament millorarà amb un canvi de govern autonómic i si aquesta nova administració educativa seu a negociar un nou acord.
Valorem, en canvi, que organitzar una mobilització que es limita a anunciar com de mal està el món i renuncia a fer propostes que el milloren és en realitat una estratègia desmobilitzadora.
Aquesta convocatòria no conté cap proposta per recuperar drets laborals o transformar les relacions laborals
En definitiva, perquè les condicions laborals es poden millorar i perquè la mobilització i la negociació serveixen per aconseguir avanços a l’àmbit laboral, CCOO PV us demana participació al qüestionari i a les assemblees per a l’elaboració de les propostes als partits polítics per poder lluitar amb tots els nostres recursos per a que siguen una realitat amb el canvi polític que estem buscant provocar.

llegiu també:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada