dijous, 28 de gener de 2016

Construïm el canvi educatiu al Conservatori Superior des del respecte i la negociació col·lectiva


Al Conservatori Superior de Música de València es du endavant una tasca educativa de molt bon nivell i qualitat.

Així ho mostren tots els indicadors educatius i culturals de l'àmbit dels ensenyaments artístics superiors


Al Conservatori Superior "joaquin Rodrigo" a més, la plantilla docent es troba en una situaciò altament precària.
Aquesta situació és conseqüència d'una política de provisió de places seguida per l'anterior Administració (en mans del PP) durant 20 anys, de forma que més del 75% del professorat d'aquest centre està destinada en comissions de servei o com a professorat interí.
Durant el curs 2014-2015 els agents socials que representem al professorat de l'ensenyament públic valencià vam negociar amb l'Adminstració l'inici de tres processos legals, transparents i participats democràticament d'estabilització de les plantilles als ensenyaments artístics superiors: concursos de trasllats, accés a càtedres i oposicions d'ingrés lliure.
El percentatge de places que s'oferiran en cada especialitat i per a cada procés estan acordats des de la negociació col·lectiva i es van establir a partir del principi de respectar les proporcions que millor protegien el dret a l'ocupació de les persones que ara treballen de forma precària en aquests centres.
Aquests procediments van ser aprovats unànimement per tots els sindicats presents a la Mesa Sectorial i per l'Administració Educativa.
La Conselleria actual ha entés que cal respectar aquests procediments per a millorar la situació educativa en aquests centres i la situació laboral  de les persones que hi treballen.
L'Administració Educativa ha d'exercir urgentment una tasca de mediació
Al Conservatori Superior de Música del Cap i Casal s'està vivint un conflicte problemàtic i irrespectuòs amb els drets educatius, laborals i ciutadans.
Així ho valorem donat que un grup d'alumnes ha iniciat una protesta contra un dels processos d'estabilització de la plantilla - accés a càtedres - i la manté amb formes que considerem difamadores, injurioses i assetjadores.
La protesta contra qualsevol forma de relació laboral del professorat, que puga tindre repercussió sobre la qualitat de l'educació, és legítima i CCOO PV la recolza plenament, tal i com demostren les nostres relacions amb totes les organitzacions estudiantils de la comunitat educativa valenciana..
La agressivitat i els atacs personals per aturar el desenvolupament d'un acord de la negociació col·lectiva no són tolerables des de la convivència democràtica i des de la concepció d'una educació capaç de transformar la nostra societat en una societat més justa i igualitària.
El director del Conservatori Superior de Música de València ha vist com s'ha publicat un escrit difamador i injuriós contra la seua persona en el qual se l'acusa (sense cap dada que ho avale ni cap garantia jurídica) de: negativa a dialogar, interessos personals, censura, difamació, nul·la capacitat directiva, amenaces i coaccions, repressió, abús de poder i  infraccions legals.
A més es va incloure el seu nom amb la referència al nombre 666 en el tauler d'anuncis del centre educatiu.
Tot açò des de l'anonimat.
Full penjat al tauler d'anuncis del centre amb la inclusió del nom del director en el llistat d'alumnes que secunden la protesta i assenyalat amb la xifra 666

La responsabilitat de l'Administració Educativa
Davant aquesta situació FE CCOO PV fem una crida a les persones responsables dels ensenyaments superiors artístics al País Valencià - des de la Conselleria d'Educació i des de l'ISEACV - que medien per la resolució del conflicte i en la defensa de la dignitat, l'honor i el dret al respecte a la seua imatge de les persones que desenvolupen les tasques (encomanades per la mateixa Administració) de direcció del Conservatori Superior.

6 comentaris:

 1. Amb motiu a les manifestacions se sol escoltar el cant "Comisiones y UGT sindicatos del poder". No representeu als treballadors, ni a la classe obrera, l'única motivació que teniu és aferrar-vos a les vostres butaques del sistema, de les que tard o prompte sereu espolsats, perquè no sou la solució a res, sou part del problema. Només cal rebuscar un poc per internet "CCOO corrupción" i "quien manda CCOO" per conéixer la realitat d'este "sindicat".

  L'escrit "difamatori" que ha presentat l'alumnat del Conservatori Superior de Música de València "Joaquín Rodrigo" és en realitat una Carta de Dimissió, i les dades que aporta se sustenten en el testimoni de desenes d'alumnes que han patit eixes actuacions de la direcció (censura, amenaces, coacció, repressió... Podeu llegir la carta al facebook de l'assemblea d'alumnes www.facebook.com/aacsmv).

  L'alumnat també ha denunciat en el seu facebook la broma de mal gust que suposava incloure al director en la llista de l'orquestra Primavera Musical, que va constituïr l'alumnat del conservatori per reivindicar la millora dels ensenyaments musicals i per denunciar el funcionament mafiós, censatari i d'amiguisme que fins ara ha regit als Conservatoris d'esta comunitat. Però esta informació, curiosament, l'heu omés.

  M'agradaria pensar que este article és una qüestió de desinformació, però tots sabem que esta escrit amb mala intenció, la mala intenció de desinformar i manipular l'opinió d'aquella gent que encara confia en vosaltres.

  Qui tinga interés en informar-se realment de què està passant en el Conservatori pot visitar el facebook de l'assemblea:
  Www.facebook.com/aacsmv

  Ja per acabar, i com diria Al Tall:
  Vergonya, cavallers, vergonya.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La denúncia de la broma de mal gust no l'hem vista publicada als mateixos mitjans en els que es publiquen la carta i la notícia de que el director ha retirat el llistat.
   La carta de dimissió mostra ben a les clares, al final, la vertadera motivació: l'equip directiu no dóna suport a les reivindicacions del col·lectiu. Sembla molt a una coacció, més si tenim en compte que es tracta d'un posicionament sobre les seues relacions laborals de l'equip directiu i que la responsabilitat de les convocatòries de l'Administració són de la Conselleria i l'ISEACV i no de la direcció del centre.

   Elimina
 2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 3. Blogger Pepet ha dit...
  Voldria saber on puc trobar eixos indicadors educatius i culturals de l'àmbit de les ensenyances superiors que esmentes.

  És evident que mai has estudiat a un conservatori ni saps com funciona. O potser si que ho saps, però tu i CCOO formeu part de tota aquesta trama.

  Em resulta molt curiós saber quin és el vostre interés en tot açò.

  Tampoc sabràs que el nivell que adquirim els estudiants, molts l'aconseguim pagant a professors particulars.

  Estaria bé que llegires la carta de dimissió i t'informares un poc sobre com està el panorama dins del conservatori.

  ResponElimina
  Respostes
  1. a carta de dimissió mostra ben a les clares, al final, la vertadera motivació: l'equip directiu no dóna suport a les reivindicacions del col·lectiu. Sembla molt a una coacció, més si tenim en compte que es tracta d'un posicionament sobre les seues relacions laborals de l'equip directiu i que la responsabilitat de les convocatòries de l'Administració són de la Conselleria i l'ISEACV i no de la direcció del centre.

   Elimina
 4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina