dimecres, 22 de novembre de 2017

Per la democràcia, el diàleg i l'educació en la llibertat

La FE CCOO PV defensa el professorat, els drets laborals i els drets educatius front a la repressió del govern central

Davant els atacs dirigits cap als companys i companyes docents de Catalunya i els difícils moments que viu  la societat catalana en general, la FE CCOO PV vol expressar clarament el seu posicionament.

En primer lloc, aquest sindicat manifesta el seu rotund rebuig a les injustificades acusacions d’adoctrinament per part dels grups polítics PP i Ciudadanos. Es tracta d’atacs i manipulacions tendencioses per part de la dreta espanyola que pretenen tornar a la ciutadania contra el professorat amb mentides i amb una finalitat estrictament política i partidista.
Aquest atac està seguint les línies principals marcades per la ideologia de la LOMCE i aprofita el conflicte generat per la repressió aplicada per la mateixa administració central de l'estat per avançar en la limitació de l'accés a una educació lliure, crítica, constructiva i motor de canvi social. Val a dir a més que per la forma en la que s'està anunciant aquesta imposició de de la Federació d'Ensenyament entenem que pot arribar afectar a tot l'àmbit educatiu d'arreu de l'estat i per eixe motiu cal enfortir la comunitat educativa en defensa dels nostres drets.

Podeu trobar més imatges de la campanya #JoAdoctrino #JoAdoctrine #YoAdoctrino clicant aquí
 D’altra banda, la FE CCOO PV recolza la proposta que està mantenint CCOO Catalunya per treballar en la construcció d’espais inclusius que mantinguen la cohesió social a Catalunya i superen la confrontació. És hora d’establir un marc polític que permeta trobar solucions no unilaterals, que posen les persones en primer terme, garantint la cohesió social i la recuperació de drets col·lectius. En aquest sentit, és necessari avançar en els drets socials i nacionals del poble català, així com aconseguir mantenir un consens d’acció entorn a la recuperació de les condicions, drets laborals i salaris arrabassats injustament durant els darrers anys de retallades.   


Lluny d’aquesta proposta de trobar espais de diàleg,  algunes polítiques autoritàries molt greus per part del Govern del PP han derivat inclús en un conflicte jurídic i per tant reclamem al Senat la retirada de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i ens manifestem per la llibertat de Cuixart, Sànchez, Junqueras, Bassa, Borràs, Forn, Rull, Mundó, Tutull i Romeva.


Podeu trobar més imatges de la campanya #JoAdoctrino #JoAdoctrine #YoAdoctrino clicant aquí

Per últim, davant les darreres notícies, el nostre sindicat anunciem que treballarem en contra de qualsevol proposició no de llei dissenyada per reforçar les competències de l’Alta Inspecció de l’Estat, emparada en l'excusa d'evitar el suposat “adoctrinament” que s’estaria fent a les aules de Catalunya, i que puga limitar la capacitat d'educar a la ciutadania en llibertat i amb capacitat de construir una societat més justa, més democràtica i més igualitària.

Pel diàleg i la democràcia!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada